Îngrijirea pietrei naturale


 Piatra dumneavoastră naturală sau artificială preţioasă merită tratamentul cu produsele noastre profesionale. Pentru tratarea optimă a pietrei, se va ţine cont de următoarele diferenţe. 

 
Piatra naturală 
În cazul tipurilor de piatră naturală se va ţine cont de diferenţele dintre cele dure şi moi. În categoria tipurilor dure de piatră intră Granitul, Gnaisul, Cuarţitul şi Porfirul. În cea a tipurilor moi se numără gresiile şi tipurile de calcar cum ar fi marmura (Thassos, Carrara, Estremoz, Palisandro etc.) marmura Jura, Solnhofen, Travertin, Botticino şi Trani.
 
Piatra artificială
Piatra artificială este compusă din bucăţi de piatră naturală legate cu un liant (răşină sintetică sau ciment). Exemple de piatră artificială în care liantul este cimentul: piatra artificială de beton şi terrazzo, iar în care liantul este răşina sintetică: marmura Agglo sau granitul Agglo.
 
Sensibilitate la acizi
Anumite tipuri de piatră naturală sunt alcătuite mai ales din carbonat de calciu. Ele se numesc calcare. Calcarul, de exemplu marmura, este sensibil la acizi! De asemenea, tipurile de piatră artificială cu liant de ciment (de exemplu  piatra artificială de beton)  sunt sensibile la acizi. De aceea, petele de vin sau de sucuri de fructe trebuie îndepărtate imediat de pe suprafaţa pietrei. Nu vă recomandăm curăţarea acestor tipuri de piatră cu produse cu conţinut de acizi.
 
Vă rugăm să ţineţi cont de următoarele:
În cadrul folosirii produselor noastre se va ţine cont de fiecare dată de condiţiile specifice locale şi de particularităţile pietrei. În caz de dubii recomandăm efectuarea unor probe în locuri puţin vizibile.